Nalewka pomarańczowa na rumie. Szybki przepis!

Nalewka pomarańczowa na rumie. Szybki przepis!

Dziś – nalewka pomarańczowa na rumie! Szybki i prosty przepis dający wiele miłych doznań smakowych 🙂 Nalewka łatwo się klaruje i nie wymaga uciążliwej filtracji. Po 3 tygodniach można spokojnie próbować. Poniżej przepis i filmik pokazujący jakie to proste!

 

Składniki:

  • 2L alkoholu 40%
  • 5 łyżek miodu
  • 3 goździki
  • 5 – 7 kawałków kory cynamonu
  • 3 zaprawki Jamaica Light Rom (marki Strands) lub biały rum kupiony w sklepie
  • Skórka z 1,5 pomarańczy

Wykonanie:

Nie będzie to proste ale zaczynajmy. Wymieszać wszystkie składniki i odstawić na 2,5 tygodnia. Oddzielić skórki, goździki, cynamon. Przefiltrować lub odstawić do wyklarowania a następnie spożywać z uśmiechem 🙂

Na zdrowie! Z nami się uda!



Nalewka pomarańczowa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *