Sobotnie warzenie z Centrum Domowych Alkoholi 17.06.2017

Sobotnie warzenie z Centrum Domowych Alkoholi

Jest to pierwsze wydarzenie z cyklu „Sobotnie Warzenie z Centrum Domowych Alkoholi”. Planujemy co jakiś czas organizować dla Was tego typu wydarzenia. Zapraszamy do śledzenia wydarzeń publikowanych na naszej stronie oraz na naszym Facebooku.

Zobacz jak warzy się piwo ze słodów, skorzystaj tego dnia z promocji na surowce, wymień doświadczenia, przyjdź na sobotnie warzenie!

 

Serdecznie zapraszamy. Warzymy piwo w stylu Gose. Poniżej przepis:

 

Składniki:

Słód pszeniczny 3,3 kg
Słód Pilzneński 1,8 kg
Słód Zakwaszający 0,5 kg
Chmiel SAAZ 17g
Kolendra 17g
Sól morska 25g
Mech irlandzki 10g
Drożdże MJ M20 BAVARIAN WHEAT

Zacieranie:

60 minut – 65*C bez kwaśnego słodu
40 minut – 65*C z kwaśnym
20 minut – 72*C
10 minut – 78*C


Wszystkie bieżące informacje na naszym Facebook’u [o tutaj]

sobotnie warzenie 17.06.2017
Zapraszamy na sobotnie warzenie z Centrum Domowych Alkoholi (17.06.2017)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *