Środek do klarowania COOBRA

Środek do klarowania. Test COOBRA Turbo Clear 24H

Dziś testujemy środek do klarowania COOBRA Turbo Clear 24H. Zobaczcie efekt jego działania!

 

Zanieczyszczenia mają duży wpływ w całym procesie na finalny smak trunku. Te niezauważalne „gołym okiem” drobiny obumarłych drożdży, jeżeli nie zostaną usunięte z odfermentowanego nastawu dadzą nieprzyjemny posmak drożdżowy w gotowym produkcie.

COOBRA TURBO CLEAR 24h to doskonale klaruje wszelkiego typu nastawy.

Po zakończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw w celu jego odgazowania. Najpierw należy dodać saszetkę 1, delikatnie zamieszać i pozostawić na 1 godzinę. Po tym czasie należy dodać saszetkę 2, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.

 


Więcej na temat COOBRA Turbo Clear 24H — TUTAJ


Środek do klarowania
COOBRA Turbo Clear 24H

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *