Jak przygotować cukrówkę z glukozy

Jak przygotować cukrówkę z glukozy

Przedstawiamy film pokazujący jak przygotować cukrówkę z glukozy. Zapraszamy i życzymy miłego oglądania.

 

 

Cukrówka to potoczna nazwa nastawu w skład, którego wchodzi tylko woda i cukier. Żadne inne dodatki o których możecie przeczytać na forach (typu: przeciery pomidorowe czy dodatkowe porcje pożywki) nie są potrzebne do prawidłowej fermentacji. Przy założeniu że postępujemy zgodnie z instrukcją.

Profesjonalne drożdże turbo jak Coobra czy SpiritFerm są optymalnie skomponowane tak by fermentacja przebiegła do końca. Mają odpowiednią ilość pożywki jak i mikroelementów.

Rozpuszczając glukozę w wodzie zawsze wsypujemy glukozę do wody a nie na odwrót. Glukoza ma właściwości higroskopijne czyli bardzo szybko wchłania wodę i tak naprawdę wystarczy tylko lekko zamieszać by cała nam się rozpuściła.

Przygotowując cukrówkę pamiętajmy o zachowaniu czystości. Wszystkie przyrządy których będziemy używać do jej przygotowania powinny być dokładnie umyte.

 

 


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *