Drożdże Turbo Fruit – SpiritFerm

Drożdże Turbo Fruit – SpiritFerm

specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże Turbo Fruit przeznaczone są do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji.

 

Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.
Optymalna temperatura fermentacji 20-270C, w temperaturze 250C – czas fermentacji 4-6dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 350C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).

 

Instrukcja:

drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 300C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.

 

Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy. Masa netto 40g

Jeżeli przygotowujesz zaciery zbożowe potrzebujesz drożdży gorzelniczych do zbożówek.


Produkt dostępny on-line w sklepie spiritferm.biz -> tutaj ->

Drożdże Turbo Fruit

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *