Coobra Basic T3

Coobra Basic T3

Drożdże Coobra Basic T3 to nowoczesna linia drożdży, wyprodukowana w Wielkiej Brytanii.
Łączy w sobie wysoką skuteczność fermentacji, „czystszy smak” i przystępną cenę.

 

Znak COOBRA to sprawdzona jakość!

 

Drożdże aktywne COOBRA BASIC T3 to produkt enologiczny, do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych.

 

6kg cukru – 2-3dni >14%
7kg cukru – 4-5dni >16%
Optymalny zakres temperatury fermentacji: 25-30*C
Można łączyć w duże nastawy
Waga netto: 90g
Skład: drożdże, pożywka, mikroelementy
Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii

 

Instrukcja

Wybraną ilość cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie. Następnie dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 25-300C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależny jest od wielu czynników: temperatury, jakości cukru, składu nastawu…
Chcąc przygotować nastaw z dodatkiem owoców, umyte i rozdrobnione owoce należy dodać po rozpuszczeniu cukru. Następnie dopełnić fermentator wodą do 25L tak by temperatura nastawu ustabilizowała się w przedziale 25-30*C. Na koniec należy wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać. W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw.


Coobra Basic T3 dostępna on-line w sklepie spiritferm.biz -> tutaj ->

Coobra Basic T3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *